Diverse projecten

Gereedschappen voor Brazilië.

Ze werden opgehaald door Hugo van de Broek, die als vrijwilliger in Noord Brazillië werkt en zijn broer, die in Uden woont. En juist via laatst genoemde kregen wij informatie over de geweldige projecten in Brazilië. In korte tijd zijn de broodnodige gereedschappen voor de verschillende beroepen verzameld door onze werkplaats en de rijkelijk gevulde gereedschapskisten aan Hugo van de Broek en zijn broer geleverd, zodat zij deze gereedschapskisten aan de juiste personen konden overhandigen in Brazilië.

 

Hugo van de Broek vertelt zijn meeslepend verhaal over de tijd, die hij doorbrengt bij de arme bevolking in het Noordoosten van Brazilië.

In 2010 heb ik gekozen om met flex-pensioen te gaan om me nog voor een aantal jaren als vrijwilliger te kunnen inzetten voor de armen in het Noordoosten van Brazilië.Hier werk ik samen met Pater Gabriel Hofsteden, dit is een missionaris die al 60 jaar hier in het Noordoosten werkt en hij had al vele projecten en ik probeer hem daarbij te helpen,

Ik zal je hierbij een aantal projecten kort beschrijven dan heb je enig idee waarmee we bezig zijn:

1.  Fazenda da Esperança.   

We hebben hier de Fazenda da Esperança, dat is een centrum voor aan alcohol en/of drugsverslaafden vrouwen om van hun verslaving af te komen.

-          Pater Gabriel verleent hier geestelijke assistentie en we helpen ook bij andere zaken zoals: het aanvragen van projecten voor de verbouwing van de keuken, of de bakkerij, de werkplaats en daarnaast verleen ik er hand en spandiensten.

 

Fazenda da Esperanca 1Fazenda da Esperanca 2

Fazenda da Esperanca 4Fazenda da Esperanca 3

     
2. Vila do Jubileu

Dit zijn 12 huisjes, die in de tijd door de parochie zijn gebouwd, hier mogen alleen heel armen mensen in wonen die geen huur kunnen betalen. Wij begeleiden deze gezinnen, we zorgen dat de kinderen naar school gaan, of naar crèche, we proberen diegenen die willen bijscholing te geven en ook eventueel gereedschap als ze dat nodig hebben om hun brood te kunnen verdienen en wij zorgen voor het onderhoud van de huisjes, want dat kunnen de meeste niet betalen.

 Vila do Jubileu 1Vila do Jubileu 2

 

Vila do Jubileu 3

 3 . Crèches in Paraiba.      

In het binnenland van Paraiba, dat ligt hier z’n 200 km vandaan hebben in een zeer arme wijk een kinderopvang gecreëerd. Daar worden dagelijks z’n 40 kinderen opgevangen, de bekostiging ervan wordt gedaan door een groep uit Nederland en Duistland.

Op dit moment zijn we bezig met de afbouw ervan want we hebben gezien dat de gemeente zelf ook crèches aan het bouwen zij.

 Paraiba 1Paraiba 2

 

4. De middelbare Technische school ( Eter)In Campina Grande.

Dat ligt hier 240km vandaan hebben we voor de financiering voor 30tal arme studenten kunnen zorgen.

Zij komen uit het binnenland en volgen de middelbare technische school de cursus agro-ecologie. Deze cursus is er mede voor opgezet om de jongeren uit het binnenland te scholen en ze nieuwe technische inzichten en instrumenten te geven zodat ze op het platteland hun toekomst kunnen opbouwen en niet naar de stad trekken·

 Campina Grande 1Campina Grande 1

 Campina Grande 3

 

De groep Vamos 2015 uit Schipluiden.

Op dit moment zijn we druk doende met de voorbereiding voor de ontvangst van een groep jongeren uit het Westland. Zij komen met 22 pers, en blijven hier 3 weken, ze komen een beetje ontwikkelingswerk doen en vooral kennis maken met andere leefomstandigheden. 

∗ Wij zorgen hier voor onderdak eten en dat ze in contact komen met de plaatselijke bevolking, 2 bouwgroepjes zullen in een arme wijk een paar huisjes opknappen de andere groep gaat een nieuwe gemeenschapsruimte schilderen en spelen met kinderen uit de wijk.

∗ Wij zorgen voor de logistiek, vertaalwerk en begeleiding

 

Deze groep heeft het afgelopen jaar veel acties gevoerd en veel geld bij elkaar gebracht om hun reis en verblijf te betalen maar ook om met hun geld een mooi nieuw gemeenschapsruimte hier in en arme wijk te bouwen ( wij hebben dat natuurlijk uitgevoerd).

 

 

 

 Wij leverden een aantal fietsen voor chance2change-ghana fietsen

 

In het Udens Weekblad van 13 juli stond: Ghanezen blij met Udense fietsen
 Ghana – Hij is aangekomen in Ghana: de container vol met spullen, afkomstig van de Udense Solidariteitswerkplaats.

Heel wat gebruiks-voorwerpen en andere artikelen kregen op die manier een waardevolle nieuwe bestemming, waaronder enkele gereviseerde fietsen. `De fietsen zijn voor de straatjongens een groot feest. Heel bijzonder om te zien was dat ze hem eerst wassen en schoonmaken voor de fietstocht begint. Bij terugkomst werden de fietsen wederom schoongespoten en schoon weggezet’, staat te lezen in de nieuwsbrief van Change to Change. Meer informatie: www.chance2change-ghana.nl.

Naaimachines voor Hanneke Nooijen

Voor Hanneke Nooijen uit Uden hebben wij 30 hand- en 10 elektrische naaimachines gereviseerd en klaar gemaakt voor verzending.

Zij vangt dagelijks straatmeisje in Ghana op.
Voor meer info zie:
http://kayayo.1stcommunication.nl